Skaj Vikler, Severina i Loša u žiriju X faktora?

Lošić i Vikler su blizu odluke da prihvate učešće, dok je produkcija uputila poslednju ponudu hrvatskoj pevačici te se čeka njen odgovor


Članovi žirija u emisiji "X faktor" najverovatnije će biti Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, Severina i Saša Lošić Loša.
Kako nezvanično saznajemo, Lošić i Vikler su blizu odluke da prihvate učešće, dok je produkcija uputila poslednju ponudu hrvatskoj pevačici te se čeka njen odgovor.
Popularna hrvatska pevačica Severina je u završnoj fazi pregovora sa organizatorima pošto joj je ponuđena opcija “uzmi ili ostavi”. Kako bi zbog ove emisije pevačica morala da odustane od nekih nastupa planiranih za jesen, navodno je u skladu sa tim i cena njenog učešća u žiriju veća. Prema poslednjim informacijama, njoj je ponuđena nova suma.
Njen dugogodišnji prijatelj i kolega Saša Lošić, frontmen “Plavog orkestra”, takođe bi trebalo da zauzme mesto u žiriju, nakon što je nekoliko regionalnih muzičkih zvezda odustalo od ovog projekta.
Najnovije ime koje se vezuje za prvo domaće izdanje ovog muzičkog šoua je Skaj Vikler, koji osim što se nedavno na velika vrata vratio na scenu sa sastavom "Bad copy" i novim albumom, već godinama unazad se vrlo uspešno bavi i producentskim poslom te sarađuje sa brojnim muzičarima.
Audicije za kanditate počinju 20. avgusta, do tada će biti poznati svi članovi žirija, a emisiju "X faktor“ gledaćemo svakog ponedeljka od oktobra do februara na televiziji "Pink".
Na audicijama će biti izabrano 120 učesnika, od kojih će u velikom finalu ostati 12 najboljih pa će četiri člana žirija odabrati grupe kojima će biti mentori.
"Prve sezone ćemo raditi eliminacione emisije iz studija u Šimanovcima, ali već od sledeće svi eliminacioni koncerti održavaće se u Areni", kaže Sandrina Anđić, direktorka produkcije MBK.
Finalna emisija u kojoj će se dva kandidata boriti za pobedu trebalo bi da bude pravi spektakl jer će u Beograd stići i jedna svetska muzička zvezda.

Ne žele Karleušu u žirijuPosetioci sajta su u glasanju ubedljivo stavili do znanja da ne žele Jelenu Karleušu u žiriju X Faktora 2013.
Glasanje je trajalo 5 dana i od 74 glasa, čak 52 glasa je bilo protiv. To je oko 70%.


Definitivno, Jelena Karleuša nije dorasla ovom zadatku, ali daćemo joj još nedelju dana fore.... Glasajte....

Pozivanje kandidata je počelo

Call centar je počeo sa pozivanjem kandidata!

X Faktor Srbija 2013 - Pozivanje kandidata
Molim Vas da budete uz telefon, da vodite računa da li Vam je puna baterija, da li je isti uključen i sl, kako bismo mogli da Vas kontaktiramo :)

Rijana ili Bijonse stižu u Beograd na finale „X faktora“

Umesto šoua „Ja imam talenat“, od ove jeseni gledaćemo popularni „X faktor“. Audicije počinju 20. avgusta, a na finale, kako je potvrđeno iz Londona, stiže ili Rijana ili Bijonse.


- Ovaj šou , „X faktor“ produkcijski je na mnogo višem nivou od šou programa “Ja imam talenat” koji smo uspešno radili nekoliko sezona. Zaista eksluzivno možemo da objavimo da će sa pobednikom „X Faktora“ na finalu koje će biti odežano u „Areni“ pevati Rijana, Bijonse ili neka od zvezda njihovog ranga. To nam je upravo potrvrđeno iz Londona. Mi zaista imamo veliki šou pred sobom. Prve sezone ćemo raditi eliminacione emisije iz studija u Šimanovcima ali već od sledeće svi eliminacioni koncerti održavaće se u Areni - kaže Sandrina Andić, direktorka produkcije MBK koja je četiri sezone uspešno radila šou „Ja imam talenat“.

Audicije za kanditate počinju 20. avgusta, a „X faktor“ gledaćemo od jeseni svakog ponedeljka tokom pet meseci, od oktobra do februara. Na audicijama će biti izabrano 120 učesnika, od kojih će u velikom finalu ostati 12 najboljih. Četiri člana žirija odabraće četiri grupe kojima će biti mentori.

Prvu grupu će činiti bendovi, drugu devojke do 25 godina, treću momci do 25 godina, a poslednju solo pevači stariji od 25 godina. U 11 emisija sa živim nastupima, svake nedelje će ispadati po jedan takmičar, a finalna emisija u kojoj će se dva kandidata boriti za pobedu održaće se u “Areni”.

izvor: Blic

Prva audicija u regionu zakazana za 20. avgust - Budva

Prva audicija zakazana je za 20. avgust u Budvi, poslednji podkasting biće 2. septembra, a nakon toga počinje snimanje audicija.


Ove jeseni u Srbiji će sa emitovanjem početi jedno od najpopularnijih muzičkih takmičenja X Faktor, a prva audicija u regionu zakazana je za 20. avgust u Budvi.

Šou će se emitovati u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Audicije će biti održane u sledećim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Budvi, Banja Luci, Sarajevu i Skoplju, a lista gradova u kojima će biti audicije objavljena je na zvaničnoj Fejsbuk stranici "X Faktor Adria".

Prva audicija zakazana je za 20. avgust u Budvi, poslednji podkasting biće 2. septembra, a nakon toga počinje snimanje audicija. Kandidati koji do 6. septembra uspeju da se plasiraju u dalje takmičenje snimaće audicije "X Faktora Srbija" u Šimanovcima, a posle toga svaki će pripasti jednom od mentora.

Kako se pripremiti za audiciju

Saveti kako da ostavite dobar utisakTakmičenja za talente su definitvno odlična prilika da napravite zaokret u svom životu, izađete iz anonimnosti i ko zna, možda zaista postanete zvezda. Sve to, naravno, uz pretpostavku da zaista imate talenta.

Danas ćemo pričati konkretno o pevanju i dati vam par saveta kako da se, ako smatrate da dobro pevate, pripremite za audiciju. Konkretno, 20. avgusta startuju pred – audicije za čuveno takmičenje X Factor kroz koje su svetsku slavu dostigla imena kao što su One Direction, Leona Lewis i James Arthur a koji će uskoro početi da se prikazuje i kod nas na televiziji Pink. Ogromna mašinerija, iskustvo i budžeti, obećavaju show kakav do sada nismo imali prilike da vidimo u Srbiji a ozbiljna produkcija koja stoji iza svega i čovek koji je idejni tvorac ovog formata Simon Cowell, garant su da će pobedink zaista dobiti priliku i sredstva da se ostvari kao muzičar i izgradi svoje ime na najbolji način.

Kako nezvanično saznajemo, pred – audicije će biti organizovane na trgovima svih većih gradova Srbije ali i u regionu: Beogradu, Nišu, Podgorici, Skoplju, Novom Sadu, Sarajevu... (detaljan spisak gradova ćemo objaviti uskoro) tako da ćete imati priliku da odaberete sebi najbliži grad i okušate svoju sreću.

Uzmimo kao pretpostavku da posedujete pristojne glasovne mogućnosti što će reći: prijatnu boju glasa, sluh (ovo je NAJvažnije) i muzikalnost. A šta dodatno možete učiniti da vaša audicija prođe sa što manje stresa i treme a da sebe, za tako kratko vreme što bolje prezentujete, saznajte u tekstu koji sledi i pratite nas u narednim nedeljama jer ćemo vas u nekoliko navrata savetovati kako da iz sebe i svog nastupa izvučete najbolje:

Odabir pesme


Od ove stavke sve počinje, a nažalost ovde se često sve i završava. U želji da što bolje prikažu svoje (fantastične) glasovne (ne)mogućnosti, kandidati često biraju prezahtevne pesme koje daleko premašuju njihov raspon glasa, znanje i sposobnosti što je velika greška. Ljudi koji se nalaze u žiriju i koji će vas slušati imaju sasvim dovoljno iskustva da na osnovu onoga što ćete izvesti procene šta vi možete a šta ne čak i ako niste baš sve pokazali. Važno je da vam odabrana pesma leži, da je volite i rado pevate, da vam ne pada teško i da je u celini bez nekih većih problema možete izvesti. Ukoliko odaberete pesmu koja recimo, ima zahtevnu visinu koja je na granici vašeg opsega, vi ćete svo vreme misliti samo o tom tonu i pitanje je da li ćete ga „izvući“ nakon višesatnog čekanja da dođete na red i treme koju ćete neminovno imati a koju ćete sami sebi još više pojačati zbog straha od tog visokog tona. Odaberite, dakle, pesmu koju bez problema možete otpevati čak i ako niste raspevani, i kad ste malo prehlađeni pa čak i ako je greškom započnete za tercu više nego što treba – jer sve ovo može da vam se desi na audiciji, a zahvaljujući Marfiju sigurno će vam se i desiti.

Dobro naučite pesmu koju ćete pevati


Savet koji vas molimo da utuvite u glavu i ponavljate stalno kao mantru glasi: odaberite pesmu koju dobro znate napamet! Ili, ako birate neku novu, koju ranije niste pevali, naučite je dobro do detalja! Dajte sebi minimum nedelju dana za ovo – da vam se nova pesma dobro slegne. (ne zanosite se da ćete danas naučiti pesmu koju ćete sutra otpevati na audiciji). Pod ovim mislimo i na melodiju i na tekst. Nema veće sramote nego kad se zaboravi tekst ili kad (nedaj bože) počnete da baljezgate neku svoju melodiju pa niko živ ne može da prepozna šta pevate! Dobro uvežbana pesma je prvi korak ka dobrom izvođenju! Ako ste nesigurni u melodiju ili tekst napravili ste prvi korak ka katastrofi.

Ne čekajte da (zamišljeni) bend odsvira svoju deonicu!


Još uvek nije poznato na koji način će pred - audicije biti organizovane, ali računajte na najtežu varijantu a to je pevanje bez ikakve muzičke pratnje. Pevati bez pratnje je teško ali ima i svojih prednosti jer nema bojazni da ćete upasti na pogrešnom mestu ili ispasti iz ritma. Za sve ste zaduženi samo vi sami i vaš vokal. Ni slučajno, ali NI SLUČAJNO ne pevajte tako što ćete praviti pauze na mestima gde u originalnoj pesmi svira bend ili orkestar! (sve jednako klimajući glavom u znak odbrojavanja takta tokom te neprijatne pauze – jao!). Muzike nema pa nemate šta ni da čekate! Logično nastavite sa svojom melodijskom linijom i pokušajte da na što bolji način dočarate celinu – samo svojim glasom.

Kako pogoditi intonaciju?


Pokušajte da što je bolje moguće memorišete tonalitet pesme to jest - idealno je da pesmu otpevate na istoj visini kao što pevač peva u originalu. Nije tragedija ni ako krenete za koji ton niže ili više, sve dok melodiju u kompletu transponujete u novi tonalitet pa pesma tj. melodija ostane tačna. Ovo zvuči komplikovano onima koji nemaju muzičko obrazovanje, ali se zapravo svodi na to da jednu istu melodiju možete otpevati iz raznih početnih tonova (visina), zavisno od vašeg glasa ali bi idealno (ali ne i obavezno) bilo da kad već birate pesmu, odaberete onu koju možete da otpevate u originalnom tonalitetu.

Ne imitirajte tuđe glasove!


Pevajte svojim glasom bez da pokušavate da ga na silu izmenite. To je vaša boja i ne možete je menjati sve i da hoćete! Saživite se svojim glasom, zavolite ga i izvucite najviše iz njega ali ni za šta na svetu nemojte imitirati druge! Ako vaš glas zvuči kao Britney, nikako nemojte da se trudite da zvučite kao Amy Winehouse jer je to ne samo ružno i svi će čuti da nešto čudno radite, nego je to i najkraći put do upropaštenja glasnih žica. Ne stiskajte svoj ton, ne trudite se na silu da bude hrapav ili promukao (jer je to zaboga moderno) – opustite se i pevajte čistim, prirodnim, to jest VAŠIM glasom!

Improvizacija


Nemojte iz svega navedenog zaključiti da je jedino dobro pevati kao papagaj pesmu identično kao što je pevač peva u originalu. Vaša lična interpretacija je više nego dobrodošla ali vodite računa – ne oslanjajte se na improvizacije na licu mesta koje će vam doći putem „umetničke inspiracije“ jer od toga nema ništa. Navežbajte dobro svoju, izmenjenu verziju pesme kako od kvalitetne improvizacije ne biste dobili blamiranje i falširanje. Improvizacija je vrhunac izvođenja i ako to dobro znate da radite, naši vam saveti ni ne trebaju! U tom slučaju – samo napred!

I za kraj ovog dela... Ako smo vas isprepadali, ne brinite i opustite se, sve je to ipak samo igra i jedna od brojnih šansi koje ćete u životu imati ukoliko zaista posedujete talenat. Verujte u sebe, odagnajte strah i ako se nešto nepredviđeno dogodi, pregurajte to šarmantno, sa osmehom na licu! Na kraju krajeva, kako je rekla jedna divna profesorka pevanja „Ko nije za 5 minuta bruke, taj i nije za pevača“!

Srećno!


(primer odlične audicije i još bolje improvizacije):


preuzeto sa sajta: http://www.mjuznews.com

Žiri - EX YU reprezentacija

Severina, Sergej Trifunović i Seka Aleksić u žiriju takmičenja X Faktor, piše domaća štampa. Dino Merlin se "femka".
Muzičko takmičenje X Faktor iznedrilo je nova lica koja su potom nastavila uspešne karijere (recimo Leona Luis i Aleksandra Burk u Velikoj Britaniji), ali su medijsku pažnju uvek više okupirali članovi žirija.

Sajmon Kauel, tvorac ovog šoua, gotovo svakodnevno je zastupljen u ostrvskim medijima, koji ne propuštaju priliku da prenesu bilo kakvu informaciju o njemu ili o drugim članovima žirija (a mnoge poznate face ocenjivale su prethodnih sezona glasove novih takmičara).

Tako će, izgleda, biti i u Srbiji. Televizija Pink gromoglasno najavljuje prvu sezonu ovog takmičenja na jesen, a mediji špekulišu ko bi sve mogao da bude u žiriju.
List "Informer" u broju od subote prenosi saznanje da će žiri biti reprezentacija ex-YU i to kakva!
Prema tvrdnjama tog lista, u žiriju će biti: Severina, Seka Aleksić i Sergej Trifunović. Moguće i Dino Merlin.
Goran Bregović je bio u planu, ali je on, navodno zauzet, a prema nekim informacijama Zdravko Čolić je tražio čak 200.000 evra. Zato su se producenti okrenuli drugim likovima.

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske produkciji, "Informer" piše da je dogovor postignut sa hrvatskom pop pevačicom Severinom, a pregovori sa folk pevačicom Sekom Aleksić i glumcem Sergejem Trifunovićem su u završnoj fazi.
Sergej Trifunović bi, prema zamisli producenata, trebalo da bude srpski pandan Sajmonu Kauelu.
"Pored toga što je glumac, Sergej je i ozbiljan roker, a njegov potpuno 'nadrndani' stav se potpuno uklapa u koncepciju ovog šoua", kažu neimenovani izvori.
Trifunović i TV Pink se "lome" oko honorara, ali su producenti uvereni da će glumac pristati.

Zbog regionalnog karaktera takmičenja, producenti su hteli i plodnog muzičkog autora iz Bosne i Hercegovine - Edina Dervišhalidovića aka Dino Merlin, ali je on odbio poziv.

"Dino je zaista dobio ponudu da učestvuje u ovom šou, ali, nažalost, kako stvari stoje, neće moći da prihvati, jer radi na novom albumu", kaže za "Informer" Merlinov menadžer, Asim Kraljić.

Producenti X Faktora, međutim, na to gledaju samo kao dizanje cene i da će Dino Merlin biti deo šoua.
Ranije se pisalo da bi i balkanska folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović mogla da bude član žirija.

The X Factor Srbija 2013 - ŽIRI


 Žiri: Ceca Ražnatović u žiriju uz Severinu i Gorana Bregovića?
Predstavnici produkcije MBK, koja će realizovati "X Faktor" u Srbiji, žele da se Svetlana Ceca Ražnatović nađe u žiriju ovog takmičenja, koje će početi da se prikazuje u oktobru na TV Pink

Ceca ispunjava prvi uslov producenata jer nije bila sudija ni u jednom muzičkom takmičenju. Njoj se ideja veoma dopala, ali još nije dala svoj odgovor", kaže izvor iz produkcije i dodaje:

"Aleksandar Milić Mili, pevačicin producent, lepo je sarađivao s produkcijom MBK kad su zajedno radili šou "Ja imam talenat". Planove da se pojavi u novoj ulozi Ražnatovićevoj može da pokvari najavljena velika turneja i mnogo obaveza posle objavljivanja novog albuma".

X Faktor Srbija: Severina u žiriju i najveće pojačanje?! Pored Cece, želja produkcije "X Faktora" su i Severina i Goran Bregović u ulozi sudija. Sa dva člana već je potpisan ugovor, ali se njihova imena drže u tajnosti. Nećemo još dugo čekati da saznamo ko su oni jer već u avgustu kreću audicije. goran bregovic svetlana ceca raznatovic Severina Vučković

Anastasija Ražnatović u X Factoru

Anastasija Ražnatović (15), poznatija kao ćerka Cece nacionale, to jest Svetlane Ražnatović, prijaviće se za učešće u muzičkom šou programu "X faktor", koji od oktobra počinje da se prikazuje na TV "Pink".Cecina naslednica biće jedna od najozbiljnijih kandidatkinja ne samo za ulazak u finale, već i za pobedu u ovom šou programu, jer osim što lepo peva, mnogi koji je poznaju tvrde da ima i harizmu i upravo taj “x faktor” potreban da se postane zvezda.

- Gotovo je izvesno da će se Anastasija prijaviti za učešće u “X faktoru” - kaže izvor telegrafa.rs, i dodaje:

- Ceca se isprva dvoumila, budući da Anastasija ima obaveze u školi koju pohađa na Kipru, ali su je iz produkcije ubedili da pristane da ćerki dozvoli učešće - zaključuje sagovornik portala, koji je insistirao na anonimnosti.

Javnost je nekoliko puta imala prilike da se uveri u Anastasijin talenat, budući da je svoje izvedbe poznatih hitova kačila na društvene mreže. Anastasija voli da peva i Cecine pesme, te je svoje fanove obradovala upravo numerom svoje majke “Idi dok si mlad”. Inače, Anastasija ima mnogo fanova na društvenim mrežama, a njen profil na Fejsbuku prati oko 179.000 ljudi.

Goran Bregović tražio 100.000, Zdravko Čolić 200.000 evra za učešće u žiriju!

Prema nezvaničnim informacija Goran Bregović je tražio 100.000 evra da bi bio član žirija u šou-programu "X Faktor", a u opticaju je bio i Zdravko Čolić, čiji su predstavnici od producenata svetskog muzičkog rijalitija tražili čak 200.000 evra.


Severina će biti prva članica žirija, a producenti emisije "X Faktor", koja sa emitovanjem počinje u oktobru na televiziji "Pink", između ostalih, pregovarali su i sa Bregovićem i Čolićem.

"Goran je tražio 100.000 evra za učešće, a problem su predstavljale i njegove brojne poslovne obaveze. Sa druge strane, iz tima Zdravka Čolića su tražili honorar od 200.000 evra! Osim Severine koja će sigurno biti sudija, pri kraju su pregovori sa jednom srpskom glumicom, a očekuje se i potvrda jedne poznate ličnosti iz Bosne", kaže za Telegraf izvor blizak produkciji "X Faktora".

Da podsetimo, žiri će imati četiri člana, a da sve bude zanimljivije, svaki sudija će istovremeno biti i mentor jednom od učesnika, i članovi žirija će se sa svojim timovima nadmetati između sebe, što će takmičenje učiniti još zanimljivijim.

Prikazivanje prve sezone "X Faktora" počinje u oktobru, finale je planirano za februar, a pobednik će dobiti ugovor o vođenju karijere, koji je vredan više od 200.000 evra, kao i ugovor sa producentskom kućom "Sony music".

Autor: M.P.
Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf/zdravkocolic-cola.com/goranbrekovic.rs

PRIJAVI SE! POŠALJI SMS NA 1556

PRIJAVI SE! POŠALJI SMS NA 1556

X_IMEPREZIME_GODIŠTE_GRAD_SOLO/GRUPA


NAGRADA 200.000 EURA!

Predaudicije: Banja Luka, Sarajevo Podgorica Novi Sad Beograd Niš Skoplje

Pitali ste gde će biti predaudicije, i eto odgovora 

Da li ste spremni? Da li ste se već prijavili?

Predaudicije će biti održane od 20. do 31. avgusta u sledećim gradovima:

Banja Luka,
Sarajevo
Podgorica
Novi Sad
Beograd
Niš
Skoplje

U svakom gradu će predaudicija trajati jedan dan, osim u Beogradu, gde će trajati tri dana.

Tačni datumi biće naknadno objavljeni!

Žiri: Ceca Ražnatović u žiriju uz Severinu i Gorana Bregovića?

Predstavnici produkcije MBK, koja će realizovati "X Faktor" u Srbiji, žele da se Svetlana Ceca Ražnatović nađe u žiriju ovog takmičenja, koje će početi da se prikazuje u oktobru na TV Pink.Ceca ispunjava prvi uslov producenata jer nije bila sudija ni u jednom muzičkom takmičenju. Njoj se ideja veoma dopala, ali još nije dala svoj odgovor", kaže izvor iz produkcije i dodaje:

"Aleksandar Milić Mili, pevačicin producent, lepo je sarađivao s produkcijom MBK kad su zajedno radili šou "Ja imam talenat". Planove da se pojavi u novoj ulozi Ražnatovićevoj može da pokvari najavljena velika turneja i mnogo obaveza posle objavljivanja novog albuma".

X Faktor Srbija: Severina u žiriju i najveće pojačanje?! Pored Cece, želja produkcije "X Faktora" su i Severina i Goran Bregović u ulozi sudija. Sa dva člana već je potpisan ugovor, ali se njihova imena drže u tajnosti. Nećemo još dugo čekati da saznamo ko su oni jer već u avgustu kreću audicije.

Autor: M.P.
Izvor: Kurir
Foto: Facebook

X Faktor Srbija: Severina u žiriju i najveće pojačanje?!

Severina Vučković bi trebalo da bude jedno od najvećih pojačanja šou-programa "X factor", koji će se od oktobra emitovati na televiziji Pink!
Seksi Dalmatinka bi trebalo da bude jedna od članica žirija, ali ukoliko joj obaveze to ne budu dozvolile, biće jedna od specijalnih gošći u takmičarskom programu.

"Pregovori sa hrvatskom pevačicom su u toku i osnovna ideja je da Seve bude jedan od četiri člana žirija X faktora,a ako se to izjalovi, ona će se pojaviti kao ekskluzivni gost u jednoj od epizoda ovog muzičkog šou-programa", kaže za Telegraf izvor blizak produkciji "X faktora".

Ukoliko Severina prihvati ovu ponudu, biće zanimljivo videti kako će se snaći u ulozi sudije, i da li će biti fina ili oštra prema takmičarima. A da sve bude zanimljivije, svaki član žirija je istovremeno i mentor jednom od učesnika, i sudije se sa svojim timovima nadmeću između sebe, što daje dodatnu dinamiku celom takmičenju.

Da podsetimo, prošle nedelje, na konferenciji za medije, producenti "X faktora" su najavili da će članovi žirija, čija imena još ne žele da otkrivaju, biti muzički producenti i predstavnici šou-biznisa izvan samog sektora muzike. Prikazivanje prve sezone "X faktora" počinje u oktobru, finale je planirano za februar, a pobednik će dobiti ugovor o vođenju karijere, koji je vredan više od 200.000 evra, kao i ugovor sa producentskom kućom "Sony music".

Sajmon Kauel i zvezde stižu u Srbiju u završnici X faktora

Jedan od najpopularnijih šou programa “X factor“ startuje sa emitovanjem u oktobru, a pripreme su već uveliko u toku. Takmičenje ćete moći da pratite na televiziji Pink, i to od oktobra. Posle “X faktora” sledi i čuveni “Voice”.

TV - U projekat će biti uključen i njegov autor Sajmon Kauel koji će se uskoro i obratiti video porukom gledaocima TV Pink.

- U saradnji sa kompanijom “Freemantle” smo realizovali šou “Ja imam talenat”, a sada i “X Factor”. Tvorac ovog formata Sajmon Kauel je veoma zainteresovan za šou u Srbiji. Obećao je da će u jednom trenutku biti gost u završnici ovog veoma popularnog šou programa. Dogovorili smo se da on u potpunosti podrži talente sa ovih prostora - kaže Sandrina Andić, producent.


Kada su svetska imena u pitanju, Pink je u pregovorima sa One direction, Plan B, Liki Li, Loren, kao i jednom od najveći ćih tinejdžerskih zvezda koju je iznedrio upravo ovaj format. Televizija “Pink” želi da napravi nove zvezde iz različitih muzičkih pravaca.- Ovo je šou u kojem se traži i nešto više od pevanja koje se podrazumeva, neka vrsta harizme koju su autori projekta definisali kao X factor. U pitanju je takmičarski muzički šou u kojem će se pojaviti pevači različitih godina i različitih muzičkih pravaca. Naša želja je da u narednoj godini iznedrimo nekoliko velikih zvezda iz oblasti pop, rok muzike i novih muzičkih pravaca...Osim ugovora o vođenju karijere, koji je vredan preko 200.000 evra, pobednik dobija i ugovor sa produkcijom „Sony music““.

- Posle ovog talent šou programa Pink će raditi i šou “Voice”. Ova dva formata se dosta razlikuju. Za “X faktor” je bitno da izvođač ima posebnu harizmu, a u drugom je pevanje u prvom planu - izjavio je Darko Popović, direktor promo i PR sektora i pomoćnik glavnog urednika TV Pink.

TV PINK X FACTOR SRBIJA UŽIVO

ZA GLEDANJE UZIVO KLIKNI OVDE ili sa desne strane ----->


Pogledajete Oficijalni trejler za najveći muzički sou The X Factor, koji će startovati na jesen na televiziji Pink.
X FACTOR premijera!
29. Oktobar u 21.15h TV Pink i TV Sitel
Najveći pevački show program na planeti

Kristina Kovač, Kiki Lesendrić, Emina Jahović i Željko Joksimović biće sudije prve sezone X Factora!Novi šou na Pinku: Sajmon Kauel i “X Factor” traže talente u regionu

Jedan od najpopularnijih šou programa “X factor“ startuje sa emitovanjem u oktobru, a već su uveliko u toku pripreme, saopšteno je danas na konferenciji za štampu na Televiziji Pink koja je postala emiter ovog formata za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok će se šou emitovati i na Televiziji „Sitel“ u Makedoniji.Učesnici konferencije su otkrili i da će u sam projekat biti uključen i njegov autor Sajmon Kauel koji će se uskoro i obratiti video porukom gledaocima TV Pink.
 
- U saradnji sa kompanijom “Freemantle” smo realizovali šou “Ja imam talenat”, a sada i “X Factor”. Tvorac ovog formata Sajmon Kauel je veoma zainteresovan za šou u Srbiji. Obećao je da će u jednom trenutku biti gost u završnici ovog veoma popularnog šou programa. Dogovorili smo se da on u potpunosti podrži talente sa ovih prostora - kaže Sandrina Andić, producent.
Televizija “Pink” je veoma zainteresovana za uspeh ovog šou progama.
- Ovo je šou u kojem se traži i nešto više od pevanja koje se podrazumeva, neka vrsta harizme koju su autori projekta definisali kao X factor. U pitanju je takmičarski muzički šou u kojem će se pojaviti pevači različitih godina i različitih muzičkih pravaca.  A osim Ugovora o vođenju karijere, koji je vredan preko 200.000 evra, pobednik dobija i Ugovor sa produkcijom „Sony music“ - izjavio je Darko Popović, direktor promo i PR sektora i pomoćnik glavnog urednika TV Pink.
 
Prijava za audiciju, a time i potraga za talentima počinje već danas, ističu u TV Pink i najavljuju "odličan žiri koji ima ulogu mentora i koji se međusobno takmiči između sebe sa svojim timovima, što daje dodatno na dinamici".
 
Žiri će imati četiri člana, ali su njihova imena "još na kratko" tajna, navode u TV Pink i objašnjavaju da su u pitanju ljudi od "velikog respekta u javnosti", pevači,
muzički producenti i predstavnici šou biznisa izvan samog sektora muzike.

X FACTOR NA TV PINK: Počinje potraga za talentima, prijavite se (FOTO) (VIDEO)

Popularni šou počeće da se emituje od oktobra na "ružičastoj televiziji", dok je veliko finale zakazano za februar. Prijava za audiciju počinje od danas. Pobednik "X factora" dobija Ugovor o vođenju karijere, koji je vredan više od 200.000 evra, kao i ugovor sa produkcijom "Sony music"
NOVI TALENT-ŠOU OD JESENI! “X factor”, jedan od najpopularnijih svetskih šou-programa, počinje sa emitovanjem u oktobru, a pripreme su već uveliko u toku, saopšteno je danas na konferenciji za štampu na Televiziji “Pink”, koja je postala emiter ovog formata za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok će se šou emitovati i na televiziji „Sitel” u Makedoniji. Hrvatska će u ovaj projekat biti uključena od naredne sezone.


- Ovo je šou u kojem se traži i nešto više od pevanja koje se podrazumeva, neka vrsta harizme koju su autori projekta definisali kao “X factor”. U pitanju je takmičarski muzički šou u kojem će se pojaviti pevači različitih godina i različitih muzičkih pravaca. Naša želja je da u narednoj godini iznedrimo nekoliko velikih zvezda iz oblasti pop, rok muzike i novih muzičkih pravaca. Neksromno smatramo da je samo TV „Pink” zajedno sa svojom izdavačkom kućom „City records” u mogućnosti da po završetku ovog šou-programa obezbedi karijeru pobedniku i eventualno još nekom od učesnika kojeg ne izabere publika. A osim Ugovora o vođenju karijere, koji je vredan više od 200.000 evra, pobednik dobija i Ugovor sa produkcijom  “Sony music” – rekao je Darko Popović, direktor promo i PR sektora i pomoćnik glavnog urednika TV Pink.

Prijava za audiciju, a samim tim i potraga za talentima počinje već danas, saopšteno je na konferenciji. Zainteresovani kandidati treba da pošalju X,  zatim razmak, pa ime i prezime, mesto odakle su, godište, i oznaku „single” ili „grupa”, s obzirom da ovaj šou pored solo pevača, favorizuje i pevačke grupe. Poruku treba poslati na broj 1556 , a cena SMS je 60 dinara (vip), 62,4DIN (mts), 63,6 DIN (Telenor).- Očekujte odličan žiri koji, u stvari, ima ulogu mentora i koji se međusobno takmiči između sebe sa svojim timovima, što daje dodatno na dinamici. Takođe, očekujte i spektakularnu scenografiju koja će biti smeštena u jednom od najvećih „Pinkovih” filmskih studija u Šimanovcima, kao i specijalna iznenađenja u vidu gostovanja nekoliko svetskih i domaćih muzičkih atrakcija. Kada su svetska imena u pitanju, u pregovorima smo sa “Plan B”, Liki Li, Loren, kao i jednom od najvećih tinejdžerskih zvezda koju je iznedrio upravo ovaj format – izjavio je Mirko Vukomanović, glavni muzički producent i direktor marketinga produkcije MBK koja je zadužena za kreativni deo i izvršnu produkciju projekta, a koja je u Srbiji već realizovala četiri sezone emisije „Ja imam talenat” od istog licencora.

Na pitanja ko će se naći u žiriju, PR produkcije MBK Aida Alilović je izjavila:

- Neka imena još kratko ostanu tajna, ali možemo reći da su u pitanju zaista ljudi od velikog respekta u javnosti, a u pitanju su pevači, muzički producenti i predstavnici šoubiznisa izvan samog sektora muzike. U žiriju će se naći četiri osobe koje su popularne na svim pomenutim teritorijama. Tačna imena ćemo otkriti na jednoj od sledećih konferencija za štampu – rekla je Alilovićeva.

Učesnici konferencije su otkrili i da će u sam prijekat biti uključen i njegov autor Sajmon Kauel koji će se uskoro i obratiti video-porukom gledaocima Televizije “Pink”.

- Sajmon će u jednom trenutku biti i gost u završnici ovog veoma popularnog šou-programa. Dogovorili smo se da on u potpunosti podrži talente sa ovih prostora – rekao je Mirko Vukomanović.

Zanimljivo je da u ovom šouu imaju pravo da učestvuju i nekadašnji učesnici drugih talent-takmičenja kao što su “Operacija trijumf”, “Zvezde Granda”, “Prvi glas Srbije”, “Ja imam talenat” i “Idol”.

Muzički talent-šou “X faktor” stvorio je Sajmon Kauel 2004. godine, a za kratko vreme postao je veoma popularan širom planete. U ovom takmičenju sudije su bile neke od najpoznatijih svetskih muzičkih zvezda poput Nikol Šercinger, Šeril Kol, Pole Abdul, Britni Spirs i ostalih.

Pogledajte kako je pobednik poslednjeg održanog britanskog “X faktora” Džejms Artur otpevao numeru “Immposible” u finalu ovog takmičenja:


izvor: Telegraf.rs

Počeli smo!

Potraga za novom zvezdom regiona je počela! Od oktobra počinje emitovanje u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.